• Genel Diş Hekimliği • Çene Cerrahisi • Estetik Diş Hekimliği• Endodonti Uygulamaları• Ortodonti Uygulamaları• Pedodonti Uygulamaları
 

Web Sitemiz yayın hayatına başlamıştır.

Sitemizden on-line randevu alabilirsiniz...

 
 
 
Site Tasarım
SELİN GRAFİK - BAFRA
Destekleyici Ortodonti 


Ortodontik tedavi, protetik tedaviye hazırlık ve destek olmak amacıyla uygulanabilir. Diş çekimleri sonrasında diğer dişler, çekim boşluklarına doğru eğilebilirler. Eğilme miktarı, belli seviyeden fazla olursa, çekim boşluklarının protez uygulamasıyla tedavi edilmesi imkansız hale gelebilir. Bu durumda, uygulanacak olan ortodontik tedavi ile, diş köklerinin düzgün hale getirilmesi mümkündür. Protezi taşıyacak olan dişler, bir binayı taşıyacak olan temele benzetilirse, ortodontik tedavinin amacı, binanın temelini düzeltmek olarak tanımlanabilir. Diş köklerinin düzgün olması, yapılacak olan restorasyonların başarısını artıracak, ve destek dişlerin sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir.

Çekim boşluklarının tedavisinde, implant uygulaması da oldukça sık kullanılan bir tekniktir. İmplant uygulanabilmesi için, çekim boşluğuna komşu dişlerin kökleri paralel durumda olmalıdır. Gereken durumlarda ortodontik tedavi ile köklerin paralelliği sağlanarak implant uygulanabilir. Ortodontik tedavinin bir başka uygulanma amacı, dişeti sorunlarının ortaya çıkmasını engellemek, oluşmuş olan dişeti hastalığının tedavisini de edilmesini kolaylaştırmaktır. Dişeti hastalıkları ülkemizde oldukça yaygın olarak görülmekte, ve neredeyse tüm insanlar ömrünün bir safhasında dişeti sorunları yaşamaktadır. Dişeti hastalıklarının ortaya çıkmasındaki en büyük etken, ağız hijyeninin yeterli olarak sağlanamamasıdır. Diş çapraşıklıkları, yiyecek artıklarının birikmesi için uygun yerler oluşmasını kolaylaştırması yanında, diş fırçalamasını da zorlaştırması sebebiyle çapraşıklıkların düzeltilmesi, dişeti tedavisinin etkinliği ve kalıcılığı açısından çok önemlidir.

Ortodontik tedavi, her tedavi gibi, doğru uygulanmazsa bazı sorunlara yol açabilir. Bu sorunlar, genellikle istenen sonucun alınmaması şeklinde ortaya çıkar. Dişler her durumda hastaları memnun edecek kadar düzelirler. Bununla birlikte hekimin deneyimi ve uzmanlığı, vakanın % 100 başarıyla bitirilebilmesi açısından önemlidir. Hastalarımızın tedaviye başlamadan önce yapmaları gereken, gittikleri hekimin yeterliliğini ve deneyimini araştırmak, gerekirse sağlık bakanlığından, diş hekimleri odasından ya da bağlı olduğu mesleki derneklerden hekimi hakkında bilgi almasıdır.

Ortodontik tedavilerde ortaya çıkabilecek başka bir sorunda, düzenli diş bakımı yapılmaması sonucunda diş çürüklerinin oluşmasıdır. Halk arasında, diş tellerinin çürüğe yol açtığı konusunda bir inanış vardır. Bunun yanlış olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Dişleri çürüten şey teller değil, yiyecek artıklarıdır. Teller, sadece yiyecek birikimini hızlandırırlar. Diş tellerinin bakımı hakkında ortodonti uzmanı mutlaka bilgilendirme yapacaktır. Buna ek olarak, hastanın diş bakımı yeterince iyi değilse, ortodonti uzmanı tedaviye başlamayacaktır.

Literatürde, aşırı ortodontik kuvvetler uygulanması sonucunda diş köklerinde erimeler olabileceği belirtilmiştir. Konusunda deneyimli bir ortodonti uzmanı bu kuvvetleri kolaylıkla ayarlayabilir. Bu sebeple tedavinizi deneyimli bir ortodonti uzmanına yaptırmalısınız.

Ortodontik tedavi bitiminde dişlerin tekrar bozulması (nüks) bir komplikasyon değildir. Bu durumun önlenmesi için bazı önlemler varsa da, nüks olabilmektedir. Her hastada farklı bir nüks karakteri vardır. Tedavi sonucunda doktorunuz, size özel pekiştirme yöntemleri uygulayarak nüks konudunda önlem alacaktır.

 


Anasayfa | Kliniğimiz | Hekimlerimiz | Hizmetlerimiz | Hakkımızda | Bize Ulaşın